Näring

 

En kort video om syra-basbalansen

Generellt så behöver kroppen luft (syre), rent vatten, och mat (makronäring), som vidare kan indelas i kolhydrater, fetter och proteiner samt mikronäring bestående av vitaminer, mineraler mm. Genom bra kost kan kroppen bygga alla byggstenar i det biokemiska system som utgör vår kropp, men näringen i vår mat har många gånger försämrats på grund av sämre näringsinnehåll i många livsmedel.  Man kan säga att tarmen är grunden för hälsan i många fall. En frisk tarm med bra bakterieflora och en tarmslemhinna i gott skick är A och O, eftersom det är via tarmen som vi tar upp all vår näring ur vår mat. Fler ämnen i både mat och dryck skadar oss idag och på lång sikt kan en felaktig kost leda till många olika sjukdomar och problem. Näringsbrister kan ge både fysiska och psykiska symtom, tex. brist på D-vitamin kan ge både benskörhet och depression. 

 I min behandling så lägger jag därför stor vikt på att kartlägga eventuell felaktig kost och rättar till detta genom att ordinera rätt näring och/eller bra kost. Genom att rekommendera kost och eller kosttillskotts/näringsprogram unikt för varje patient så kan man främja en optimal hälsa och förebygga eventuella framtida sjukdomar. Som utgångspunkt använder jag mina biokemiska/medicinska kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror, fettsyror, enzymer, pre- och probiotika fungerar i kroppen. Strävan efter att återställa den funktionella balansen i kroppen är mycket viktigt eftersom många symtom/sjukdomar kan förbättras eller helt försvinna med rätt hjälp. 


TESTA DIN HÄLSA

Formuläret är en översättning av MSQ - Multiple Screening Questionnaire utvecklat av dr. Jeffrey Bland vid HealthComm, Gig Harbor, USA.

Upplever du något av nedanstående symptom under de senaste 30 dagarna?

Huvud
Ögon
Öron
Näsa
Mun/hals
Hud
Hjärta
Lungor
Energi/Aktivitet
Känslor
Leder/Muskler
Hjärna
Vikt
Matsmältning
Övrigt
Ange telefon eller mail för att få ditt resultat